Πνευμονολογικό Τμήμα Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εμπιστεύτηκε την ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ για την πλήρη αναβάθμιση του Πνευμονολογικού Τμήματος του.  Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση του εξοπλισμόυ του, σε συνεργασία με την Επιστημονικά & Διοικητικά Υπεύθυνη του Πνευμονολογικού Ογκολογικού Τμήματος Δρ. Θεοδώρα Τσιούδα.

Ενδοσκοπικό Σύστημα

Αναλυτικότερα το τμήμα εξοπλίστηκε με ένα πλήρες Σύστημα Ενδοσκοπικού Επεξεργαστή ELUXEO™ EP-6000 της Fujifilm Holdings Corporation. Το πρωτοποριακό σύστημα  ELUXEO™ , βραβευμένο με Red Dot Award: Product Design σε συνδυασμό με την τελευταία σειρά ενδοσκοπίων 700 Series, θέτει ένα νέο πρότυπο στην ενδοσκοπική απεικόνιση. Προσφέρει στους ενδοσκόπους εξαιρετικής ποιότητας εικόνα που μέσω της χρήσης των μοναδικών τεχνικών απεικόνισης BLI & LCI. Ως αποτέλεσμα οι ενδοσκόποι αποκτούν νέα δεδομένα στην υψηλής ευκρίνειας μεγενθυντική χρωμοενδοσκόπηση του γαστρεντερικού συστήματος, φέρνοντας επανάσταση στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προκαρκινικών καταστάσεων και του πρώιμου καρκίνου στο πεπτικό.

SU-1 Processor & EB-530 US Ultrasonic Bronchoscope

Ο Eπεξεργαστής Ενδοβρογχικής Υπερηχογραφίας SU-1 της Fujifilm Holdings Corporation μαζί με το Υπερηχοβρογχοσκόπιο EB-530US. To EB-530US έχει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και δυνατότητα εισαγωγής, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία του ασθενούς και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του χειριστή. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Υπερήχων SU-1 παρέχει υψηλής ποιότητας εικόνες και διαφοτερικές λειτουργίες απεικόνισης, βοηθώντας έτσι τους χειριστές να πραγματοποιούν ακριβείς παρακεντήσεις. Τέλος το όργανο διαθέτει 10º πλάγια όψη μαζί με οπτικό πεδίο 120º βελτιώνοντας την ευελιξία και την ασφάλεια κατά τις διαδικασίες που απαιτείται Transbronchial Needle Aspiration (TBNA).

Επεξεργαστής Υπερήχου Radial 360ᵒ SP-900

Ο Ενδοσκοπικός επεξεργαστής υπερήχων Mini Probe Radial 360ᵒ SP-900 της Fujifilm Holdings Corporation είναι σχεδιασμένος με βελτιωμένη λειτουργικότητα προσφέροντας στους Πνευμονολόγους πιο αποτελεσματική εξέταση. Έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο σύστημα καθώς και ως μέρος ενός συστήματος ενδοσκόπησης. Προσφέρει υπερηχογραφικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες μπορούν να ληφθούν από την έξοδο ψηφιακού σήματος που διαθέτει. Επιπλέον το μικρό άκαμπτο περιφερειακό τμήμα που διαθέτει επιτρέπει στον καθετήρα να εισαχθεί στον βρόγχο του πνευμονικού λοβού ακόμα και όταν το ενδοσκόπιο είναι λυγισμένο. Τέλος διατίθενται σε διάφορα μοντέλα με δυνατότητα επιλογής διαφορετικών μηκών, διαμέτρων και συχνοτήτων.

Βρογχοσκόπιο EB-580 T 

Το θεραπευτικό βρογχοσκόπιο EB-580 T της Fujifilm Holdings Corporation είναι εξοπλισμένο με οπτικό φακό και αισθητήρα υψηλής ανάλυσης για ζωντανές και υψηλής ποιότητας εικόνες. Έχει την δυνατότητα να λάβει ένα ευρύ φάσμα δεδομένων, προσφέροντας ακριβή ενδοσκοπική εξέταση και διάγνωση. Τέλος το EB-580 T παρέχει μεγάλο κανάλι εργασίας που επιτρέπει την ταχύτερη αναρρόφηση.

Ηλεκτροχειρουργικό Σύστημα VIO 200S & ERBECRYO 2 

Επιλέον το τμήμα εξοπλίστηκε με ένα ηλεκτροχειρουργικό workstation VIΟ 200S της εταιρείας Erbe Elektromedizin GmbH. Η διαθερμία VIΟ 200S δίνει την δυνατότητα επιλογής ακριβής εξόδου ισχύος, προσαρμοσμένη στην κάθε ένδειξη. Είναι απλή στην λειτουργία χάρη στο FocusView mode που διαθέτει. Μέσω του συστήματος ασφαλείας NESSY παρέχει διαδραστική βοήθεια κατά την τοποθέτηση του ηλεκτροδίου επιστροφής. Επιπλέον η διαθερμία VIΟ 200S είναι αναβαθμίσιμη, παρέχει την δυνατοτήτα αποθήκευσης μέχρι 10 προγραμμάτων και την δυνατότητα σύνδεσης 2 ποδοδιακοπτών. Τέλος το σύστημα ERBECRYO® 2 δίνει την δυνατότητα χρήσης τεχνικών κρυοθεραπείας για ενδοβρογχικές επεμβάσεις. Παρέχει βολική λειτουργία plug and play και ρυθμίζει αυτόματα τις κατάλληλες παραμέτρους για κάθε αισθητήρα. Ταυτόχρονα εμφανίζονται στην οθόνη όλες τις σημαντικές ρυθμίσεις και ενεργοποιείται μέσω ποδοδιακόπτη, προσφέροντας τρομερή ευκολία στον χειριστή.

Σύστημα Απολύμνασης & Καθαρισμού

Τέλος εγκαταστάθηκαν δύο σύγχρονα συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης ενδοσκοπίων SERIE1 της Soluscopeπροσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και στο νοσηλευτικκό προσωπικό. Τα Συστήματα Καθαρισμού & Απολύμανσης Ενδοσκοπίων της Soluscope προσφέρουν υψηλού επιπέδου πλύση και απολύμανση σε μόλις 21 λεπτά χρησιμοποιώντας 40% λίγοτερο νερό και χημικά. Επιπλέον είναι εξοπλισμένα με μεγάλη όθονη αφής 7″ ιντσών, προσφέροντας στον χρήστη ένα γραφικό περιβάλλον που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργέις του.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση και η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε από την έμπειρη ομάδα του Υποκαταστήματος μας στην Βόρεια Ελλάδα, με την παρουσία της Δρ. Θεοδώρα Τσιούδα, της Δρ. Ευφημία Μπούτσικου και του Δρ. Βασίλειου Μπίκου. Με την αναβάθμιση αυτή, οι γιατροί, οι ειδικευόμενοι και το νοσηλευτικό προσωπικό του Πνευμονολογικό Τμήματος του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να εκπαιδεύονται στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Με τον τρόπο αυτό θα παρέχεται κορυφαίας ποιότητας υπηρεσία και ασφάλεια στους ασθενείς της Β.Ελλάδας.