EBUS Training Part One 2023

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. υποστήριξε σε συνεργασία με τις Fujifilm Holdings Corporation και την Hunan Vathin Medical Instruments το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ενδοβρογχικού Υπερήχου EBUS Training Part One 2023 που διοργάνωσε ο Καθηγητής Πνευμνολογίας ΕΚΠΑ Δρ. Γρηγόρης Στρατάκος με την European Respiratory Society. Το πρόγραμμα διεξήχθει στις 19-20 Οκτωβρίου στην Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα αναφοράς ενδοβρογχικών υπερήχων (EBUS) στην Ελλάδα.

EBUS Training Programme Part One

Κατά την διάρκεια του πιστοποιημένου προγράμματος EBUS Training Part One 2023 οι συμμετέχοντες κάλυψαν όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για τον Ενδοβρογχικό Υπέρηχο EBUS. Παρουσιάστηκε όλη η κλινική βιβλιογραφία που σχετίζεται με το EBUS καθώς και τα υπερσύγχρονα μηχανήματα των εταιριών Fujifilm Holdings Corporation, της Erbe Elektromedizin GmbHκαι της Hunan Vathin Medical Instruments που χρησιμοποιούνται για την διαδικασία αυτή. Το εξαιρετικά έμπειρο διδακτικό προσωπικό που αποτελούνταν από τους J. Annema, Ph. Emmanouil, N. Koufos, N. Anagnostopoulos, E. Koukaki, J. Kuijvenhoven, V. Vitsas, K. Kontogianni, S. Chryssikos, I. Athanasopoulos παρουσίασε διάφορες τεχνικές και κλινικούς χειρισμούς γύρω από τον Ενδοβρογχικό Υπέρηχο EBUS. 

Καινοτόμο Λεπτό Βρογχοσκόπιο ΕΒ-710 P

Το καινούργιο λεπτό βρογχοσκόπιο ELUXEO SLIM Βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation είναι εξοπλισμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αισθητήρα CMOS. Με αυτή την τεχνολογία το άκρο του ενδοσκοπίου έχει διάμετρο μόλις 4,1 mm και οπτικό πεδίο 120˚. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ενδοσκόπο να διεισδύσει στην περιφέρεια του πνεύμονα πολύ πιο εύκολα από ότι με ένα συμβατικό σύστημα. Είναι συμβατό με την τελευταία γενιά Ενδοσκοπικών Επεξεργαστών ELUXEO™ και με τον One-Step Connector που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην πηγή φωτισμού.  Επιλέον υπάρχει μηχανισμός περιστροφής 120˚που επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει το ενδοσκόπιο με ασφάλεια στην αρχική του θέση. Τέλος το νέο χειριστήριο που διαθέτει είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη λαβή, βαλβίδα αναρρόφησης και τέσσερις διακόπτες που εξασφαλίζουν τον ομαλό χειρισμό.  

SU-1 Processor & EB-530 US Ultrasonic Bronchoscope

Κατά την διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε ο εγκατεστημένος Eπεξεργαστής Ενδοβρογχικής Υπερηχογραφίας SU-1 της Fujifilm μαζί με το Υπερηχοβρογχοσκόπιο EB-530US. To Υπερηχοβρογχοσκόπιο EB-530US έχει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και δυνατότητα εισαγωγής, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία του ασθενούς και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του χειριστή. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Υπερήχων SU-1 παρέχει υψηλής ποιότητας εικόνες και διαφοτερικές λειτουργίες απεικόνισης, βοηθώντας έτσι τους χειριστές να πραγματοποιούν ακριβείς παρακεντήσεις. Τέλος το όργανο διαθέτει 10º πλάγια όψη μαζί με οπτικό πεδίο 120º βελτιώνοντας την ευελιξία και την ασφάλεια κατά τις διαδικασίες που απαιτείται Transbronchial Needle Aspiration (TBNA).

Single Use Bronchoscopes

Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν τα single use λεπτά βρογχοσκόπια της Hunan Vathin Medical Instruments H-Steriscope Single Use Bronchoscope με κανάλι εργασίας 2.0mm και ευρύ φάσμα γωνίασης +-210°.

Ηλεκτροχειρουργικό Workstation VIO3 – APC3 – ERBECRYO 2  

H υπερσύγχρονη ηλεκτροχειρουργική διαθερμία VIΟ3 της εταιρείας Erbe Elektromedizin GmbH αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο διαθερμίας παγκοσμίως. Η διαθερμία VIΟ3 χρησιμοποιεί 15 τελευταίας γενιάς επεξεργαστές ψηφιακού σήματος με δυνατότητα 25 εκατομμύρια μετρήσεων/δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ανώτερη απόδοση του συστήματος και βελτιώνεται η αναπαραγωγικότα των ιστών. Η διαθερμία VIΟ3 δίνει την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης μέχρι 6 εργαλείων. Η μεγάλη οθόνη αφής μαζί με την γραφική διεπαφή, διασφαλίζουν την βέλτιστη φιλικότητα προς τον χρήστη, επιτρέποντας του να έχει πάντα καθαρή εικόνα όλων των παραμέτρων. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε το Σύστημα Argon  APC 3, το οποίο συνδέοντας το στην διαθερμία VIΟ3, με την γραφική της διεπαφή προσφέρει ευκολία χρήσης και λειτουργίας. Το σύστημα αργού παρέχει pulsedAPCforcedAPC με ρύθμιση 100 βημάτων καθώς και preciseAPC για λειτουργία με μικρότερη ισχύ σε ευαίσθητες δομές. Τέλος το σύστημα ERBECRYO® 2  δίνει την δυνατότητα χρήσης τεχνικών κρυοθεραπείας για ενδοβρογχικές επεμβάσεις. Παρέχει βολική λειτουργία plug and play και ρυθμίζει αυτόματα τις κατάλληλες παραμέτρους για κάθε αισθητήρα. Ταυτόχρονα εμφανίζονται στην οθόνη όλες τις σημαντικές ρυθμίσεις και ενεργοποιείται μέσω ποδοδιακόπτη, προσφέροντας τρομερή ευκολία στον χειριστή.