Πνευμονολογικό Τμήμα Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εμπιστεύτηκε την ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ για την εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση του εξοπλισμόυ του Πνευμονολογικού Τμήματος του.

Ενδοσκοπικό Σύστημα

Αναλυτικότερα το τμήμα εξοπλίστηκε με ένα πλήρες Σύστημα Ενδοσκοπικού Επεξεργαστή ELUXEO™ EP-6000 της Fujifilm Holdings Corporation. Το πρωτοποριακό σύστημα  ELUXEO™ , βραβευμένο με Red Dot Award: Product Design σε συνδυασμό με την τελευταία σειρά ενδοσκοπίων 700 Series, θέτει ένα νέο πρότυπο στην ενδοσκοπική απεικόνιση. Προσφέρει στους ενδοσκόπους εξαιρετικής ποιότητας εικόνα που μέσω της χρήσης των μοναδικών τεχνικών απεικόνισης BLI & LCI. Ως αποτέλεσμα οι ενδοσκόποι αποκτούν νέα δεδομένα στην υψηλής ευκρίνειας μεγενθυντική χρωμοενδοσκόπηση του γαστρεντερικού συστήματος, φέρνοντας επανάσταση στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προκαρκινικών καταστάσεων και του πρώιμου καρκίνου στο πεπτικό.

SU-1 Processor & EB-530 US Ultrasonic Bronchoscope

Ο Eπεξεργαστής Ενδοβρογχικής Υπερηχογραφίας SU-1 της Fujifilm Holdings Corporation μαζί με το Υπερηχοβρογχοσκόπιο EB-530US. To EB-530US έχει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και δυνατότητα εισαγωγής, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία του ασθενούς και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του χειριστή. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Υπερήχων SU-1 παρέχει υψηλής ποιότητας εικόνες και διαφοτερικές λειτουργίες απεικόνισης, βοηθώντας έτσι τους χειριστές να πραγματοποιούν ακριβείς παρακεντήσεις. Τέλος το όργανο διαθέτει 10º πλάγια όψη μαζί με οπτικό πεδίο 120º βελτιώνοντας την ευελιξία και την ασφάλεια κατά τις διαδικασίες που απαιτείται Transbronchial Needle Aspiration (TBNA).

Επεξεργαστής Υπερήχου Radial 360ᵒ SP-900

Ο Ενδοσκοπικός επεξεργαστής υπερήχων Mini Probe Radial 360ᵒ SP-900 της Fujifilm Holdings Corporation είναι σχεδιασμένος με βελτιωμένη λειτουργικότητα προσφέροντας στους Πνευμονολόγους πιο αποτελεσματική εξέταση. Έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο σύστημα καθώς και ως μέρος ενός συστήματος ενδοσκόπησης. Προσφέρει υπερηχογραφικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες μπορούν να ληφθούν από την έξοδο ψηφιακού σήματος που διαθέτει. Επιπλέον το μικρό άκαμπτο περιφερειακό τμήμα που διαθέτει επιτρέπει στον καθετήρα να εισαχθεί στον βρόγχο του πνευμονικού λοβού ακόμα και όταν το ενδοσκόπιο είναι λυγισμένο. Τέλος διατίθενται σε διάφορα μοντέλα με δυνατότητα επιλογής διαφορετικών μηκών, διαμέτρων και συχνοτήτων.

Βρογχοσκόπιο EB-710 P 

Το καινούργιο λεπτό ELUXEO SLIM Βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation είναι εξοπλισμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αισθητήρα CMOS. Με αυτή την τεχνολογία το άκρο του ενδοσκοπίου έχει διάμετρο μόλις 4,1 mm και οπτικό πεδίο 120˚. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ενδοσκόπο να διεισδύσει στην περιφέρεια του πνεύμονα πολύ πιο εύκολα από ότι με ένα συμβατικό σύστημα. Είναι συμβατό με την τελευταία γενιά Ενδοσκοπικών Επεξεργαστών ELUXEO™ και με τον One-Step Connector που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην πηγή φωτισμού.  Επιλέον υπάρχει μηχανισμός περιστροφής 120˚που επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει το ενδοσκόπιο με ασφάλεια στην αρχική του θέση. Τέλος το νέο χειριστήριο που διαθέτει είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη λαβή, βαλβίδα αναρρόφησης και τέσσερις διακόπτες που εξασφαλίζουν τον ομαλό χειρισμό.

Σύστημα 3D Navigation SYNAPSE

To SYNAPSE 3D είναι ένα τρισδιάστατο σύστημα που επιτρέπει τη χαρτογράφηση και την εξερεύνηση της κατάλληλης βρογχικής οδού και έχει την ικανότητα να προσομοιώνει την εικονική βρογχοσκόπηση για την ανίχνευση όγκων του πνεύμονα, χρησιμοποιώντας στοιχεία που συλλέγονται από αξονική τομογραφία. Σε συνδυασμό με ένα πλήρες Probe Radial Ultrasonic System, η ομάδα των κλινικών επεμβατικών πνευμονολόγων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, θα έχει πλέον μοναδικές δυνατότητες πρόσβασης σε περιφερικές πνευμονικές βλάβες.

Ηλεκτροχειρουργικό Σύστημα VIO 3 & APC 3 

Η υπερσύγχρονη ηλεκτροχειρουργική διαθερμία VIΟ3 της εταιρείας Erbe Elektromedizin GmbH. Η διαθερμία VIΟ3 χρησιμοποιεί 15 τελευταίας γενιάς επεξεργαστές ψηφιακού σήματος με δυνατότητα 25 εκατομμύρια μετρήσεων/δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ανώτερη απόδοση του συστήματος και βελτιώνεται η αναπαραγωγικότα των ιστών. Η διαθερμία VIΟ3 δίνει την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης μέχρι 6 εργαλείων. Η μεγάλη οθόνη αφής μαζί με την γραφική διεπαφή, διασφαλίζουν την βέλτιστη φιλικότητα προς τον χρήστη, επιτρέποντας του να έχει πάντα καθαρή εικόνα όλων των παραμέτρων. Το Σύστημα Argon  APC 3 δημιουργεί επιφανειακή αιμόσταση και λειτουργεί με πολύ εύκολο τρόπο μέσω της γραφικής διεπαφής της διαθερμίας VIΟ3. Διαθέτει λειτουργίες pulsedAPC and forcedAPC πλήρως ρυθμιζόμενα σε step των 100 βημάτων. Τέλος, με την νέα λειτουργεία preciseAPC μπορεί να καυτηριάσει ευαίσθητες δομές σε χαμηλό εύρος ισχύος.

Σύστημα Απολύμνασης & Καθαρισμού

Τέλος εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο σύστημα καθαρισμού και απολύμανσης ενδοσκοπίων SERIE1 της Soluscopeπροσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και στο νοσηλευτικκό προσωπικό. Τα Συστήματα Καθαρισμού & Απολύμανσης Ενδοσκοπίων της Soluscope προσφέρουν υψηλού επιπέδου πλύση και απολύμανση σε μόλις 21 λεπτά χρησιμοποιώντας 40% λίγοτερο νερό και χημικά. Επιπλέον είναι εξοπλισμένα με μεγάλη όθονη αφής 7″ ιντσών, προσφέροντας στον χρήστη ένα γραφικό περιβάλλον που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργέις του.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση και η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε από την έμπειρη ομάδα του Υποκαταστήματος μας στην Βόρεια Ελλάδα, με την παρουσία των γιατρών και του νοσηλευθτικού τμηματος. Με την αναβάθμιση αυτή, οι γιατροί, και το νοσηλευτικό προσωπικό του Πνευμονολογικό Τμήματος του Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Με τον τρόπο αυτό θα παρέχεται κορυφαίας ποιότητας υπηρεσία και ασφάλεια στους ασθενείς της Β.Ελλάδας.