Η Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική – Φυματιολογική Κλινική ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία είναι η πρώτη κλινική στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε βρογχοσκόπηση με το νέο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm.

Η ομάδα της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη πανελλήνια βρογχοσόπηση με το νέο καινοτόμο λεπτό βρογχοσκοπίο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation. Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική – Φυματιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Στρατάκο Γρηγόρη, παρουσία της Διευθύντριας της κλινικής Καθηγήτρια Δρ. Κουτσούκου Αντωνία.

Βρογχοσκόπιο EB-710P 

Το καινούργιο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation είναι εξοπλισμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αισθητήρα CMOS. Με αυτή την τεχνολογία το άκρο του ενδοσκοπίου έχει διάμετρο μόλις 4,1 mm και οπτικό πεδίο 120˚. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ενδοσκόπο να διεισδύσει στην περιφέρεια του πνεύμονα πολύ πιο εύκολα από ότι με ένα συμβατικό σύστημα. Είναι συμβατό με την τελευταία γενιά Ενδοσκοπικών Επεξεργαστών ELUXEO™ και με τον One-Step Connector που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην πηγή φωτισμού.  Επιλέον υπάρχει μηχανισμός περιστροφής 120˚που επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει το ενδοσκόπιο με ασφάλεια στην αρχική του θέση. Τέλος το νέο χειριστήριο που διαθέτει είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη λαβή, βαλβίδα αναρρόφησης και τέσσερις διακόπτες που εξασφαλίζουν τον ομαλό χειρισμό. 

Με το νέο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P, οι Πνευμονολόγοι θα έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την έξεταση της βρογχοσκόπησης. Τέλος οι ασθενείς θα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια και κορυφαίας ποιότητα ιατρικές υπηρεσίες.