Αναβάθμιση Πνευμονολογικού Τμήματος Ιατρικού Αθηνών

Για ακόμα μια φορά, ο Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εμπιστεύτηκε την ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. για την αναβάθμιση του Πνευμονολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.  Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση του εξοπλισμόυ της, σε συνεργασία με τον Επεμβατικό Πνευμονολόγο Δρ. Αναστάσιο Παλαμίδα.

Ενδοσκοπικό Σύστημα

Αναλυτικότερα η κλινική εξοπλίστηκε με ένα πλήρες Σύστημα Ενδοσκοπικού Επεξεργαστή ELUXEO™  και το καινοτόμο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation. Το πρωτοποριακό σύστημα  ELUXEO™ , βραβευμένο με Red Dot Award: Product Design σε συνδυασμό με την τελευταία σειρά ενδοσκοπίων 700 Series, θέτει ένα νέο πρότυπο στην ενδοσκοπική απεικόνιση. Προσφέρει στους ενδοσκόπους εξαιρετικής ποιότητας εικόνα που μέσω της χρήσης των μοναδικών τεχνικών απεικόνισης BLI & LCI. Ως αποτέλεσμα οι ενδοσκόποι αποκτούν νέα δεδομένα στην υψηλής ευκρίνειας μεγενθυντική χρωμοενδοσκόπηση του γαστρεντερικού συστήματος, φέρνοντας επανάσταση στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προκαρκινικών καταστάσεων και του πρώιμου καρκίνου στο πεπτικό.

Βρογχοσκόπιο EB-710P 

Το καινούργιο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporationείναι εξοπλισμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αισθητήρα CMOS. Με αυτή την τεχνολογία το άκρο του ενδοσκοπίου έχει διάμετρο μόλις 4,1 mm και οπτικό πεδίο 120˚. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ενδοσκόπο να διεισδύσει στην περιφέρεια του πνεύμονα πολύ πιο εύκολα από ότι με ένα συμβατικό σύστημα. Είναι συμβατό με την τελευταία γενιά Ενδοσκοπικών Επεξεργαστών ELUXEO™ και με τον One-Step Connector που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην πηγή φωτισμού.  Επιλέον υπάρχει μηχανισμός περιστροφής 120˚που επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει το ενδοσκόπιο με ασφάλεια στην αρχική του θέση. Τέλος το νέο χειριστήριο που διαθέτει είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη λαβή, βαλβίδα αναρρόφησης και τέσσερις διακόπτες που εξασφαλίζουν τον ομαλό χειρισμό. 

Επεξεργαστής Υπερήχου Radial 360ᵒ SP-900

Ο Ενδοσκοπικός επεξεργαστής υπερήχων Mini Probe Radial 360ᵒ SP-900 είναι σχεδιασμένος με βελτιωμένη λειτουργικότητα προσφέροντας στους Πνευμονολόγους πιο αποτελεσματική εξέταση. Έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο σύστημα καθώς και ως μέρος ενός συστήματος ενδοσκόπησης. Προσφέρει υπερηχογραφικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες μπορούν να ληφθούν από την έξοδο ψηφιακού σήματος που διαθέτει. Επιπλέον το μικρό άκαμπτο περιφερειακό τμήμα που διαθέτει επιτρέπει στον καθετήρα να εισαχθεί στον βρόγχο του πνευμονικού λοβού ακόμα και όταν το ενδοσκόπιο είναι λυγισμένο. Τέλος διατίθενται σε διάφορα μοντέλα με δυνατότητα επιλογής διαφορετικών μηκών, διαμέτρων και συχνοτήτων.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση και η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε από την έμπειρη ομάδα πωλήσεων της εταιρείας μας. Η δοκιμή του καινοτόμου συτήματος πραγματοποιήθηκε από τον Επεμβατικό Πνευμονολόγο Δρ. Αναστάσιο Παλαμίδα σε περιστατικό για την διάγνωση περιφερερικής μάζας στον Αριστερό Πνεύμονα του ασθενή, σε συνδυασμό με το σύστημα 3D Guided Biopsy Conbeam CT της General Electric. Με την αναβάθμιση το Πνευμονολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρο Αθηνών θα μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς του τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της Επεμβατικής Πνευμονολογίας.